meer ontdekken over Profit First? ontdek vanaf nu hoe dat kan via www.cindycollier.be

fiets aftrekbaar kosten
Nu de herstzon af en toe onze dagen verwarmt, krijg je misschien wel zin om in plaats van de wagen , de fiets te nemen om je volgende afspraak te bezoeken. Fietsen is niet enkel gezond en ontspannend, het is ook fiscaal best interessant. Afschrijvingen en andere fiets-gerelateerde kosten (onderhoud, slot, fietsenrek,…) zijn in een eenmanszaak 120% aftrekbaar. Dit betekent dat je voor elke 100 euro die je uitgeeft, 120 euro in kosten mag opnemen. Bovendien kan je bij de aankoop van een nieuwe bedrijfsfiets, die je afschrijft over minstens 3 jaar (dus elk jaar neem je een derde in kosten op via de rubriek afschrijvingen) nog van een extra tegemoetkoming genieten in je belastingaangifte. We hebben het over de investeringsaftrek. In 2017 bedraagt deze investeringsaftrek 8% van het netto-aankoopbedrag. Koop je dus een fiets van 1000 euro excl BTW, dan krijg je een vermindering van je belastbaar inkomen (in min van de winst van je eenmanszaak dus) van 80 euro via de belastingaangifte. Het goede nieuws is dat in 2018 deze investeringsaftrek verhoogd wordt naar 20 % . Dus … ben je van plan een fiets (elektrisch of niet) te kopen, dan stel je de aankoop beter uit tot 2018.

Welke kosten kan je inbrengen?

Gebruik je de fiets om naar klanten te rijden, pakketjes rond te brengen, ... dan zijn dit zuivere beroepsmatige verplaatsingen.

Doe je op jaarbasis bijvoorbeeld 5.000 km met de fiets en zijn daarvan 2.500 km beroepsmatig dan kan je 50% van alle kosten inbrengen.

Gebruik je de fiets verder nog om van thuis uit naar je bureau of winkel te rijden, dan kan je voor deze kilometers ook nog eens een forfaitaire kost inbrengen van 0,23 euro/km .

Heb je een vennootschap en wil je weten hoe het daar geregeld is met de fietskosten? Dat lees je hier.


Ken je iemand die gebaat is met deze informatie?

Schroom dan niet om dit artikel te delen.


Cindy van BoekhouderOnline 

Pin It on Pinterest

Powered by WishList Member - Membership Software